Om ejendommen

Ejendommen blev opført i 1913. Oprindeligt indeholdt ejendommen 27 lejeboliger plus to butikslokaler i stueetagen i Heimdalsgade 34, der blandt andet har indeholdt kolonialhandel og ismejeri.

Siden er tagetagen delvist inddraget til boliger, ligesom erhvervsenhederne er omdannet til beboelse. Lejlighederne blev omdannet fra lejeboliger til ejerlejligheder i 1968. I dag består ejendommen af 33 ejerlejligheder.


Luftfoto fra 1934: Ejendommen er beliggende nogenlunde midt i billedet. Grundet placeringen tæt ved togbanen er naboområdet præget af industribygninger. I forgrundes ses De Forenede Papirfabrikker i Midgårdsgade (i dag Mjølnerparken).

Områdets historie

Ejendommen er beliggende i Mimersgadekvarteret på Ydre Nørrebro. Mimersgadekvarteret er en del af det såkaldte Mytologiske kvarter, der blev opført i perioden 1860-1920.

I den nordiske mytologi er Heimdal gudernes vagtmand og Odins søn. Heimdalsgades forløb anses på kort allerede fra 1830, hvilket gør den til et af de ældre vejforløb på Ydre Nørrebro.

Fenrisgade er opkaldt efter Fenrisulven - et uhyre, der truer gudernes sikkerhed og dræbes i Ragnarok. Fenrisgade er navngivet i 1914.

Kvarteret er et tidligere arbejderkvarter med tæt karrébebyggelse, og kvarteret var før i tiden præget af fabrikker og industribygninger. I 1980'erne blev foretaget omfattende saneringer i området omkring ejendommen, og de fleste af de gamle industrivirksomheder blev nedlagt eller flyttet.

I dag har området et varieret kulturliv med mange kaffebarer, specialbutikker og restauranter, der ligger side om side med shawarmabarer, grønthandlere og halalslagtere.


Sabotage: Under 2. verdenskrig var Nørrebro centrum for mange af modstandsbevægelsens aktioner, herunder sabotage mod de lokale virksomheder, der producerede for besættelsesmagten. Dette omfattede blandt andet A/S Petersen & Wraae's maskinfabrik beliggende i Heimdalsgade 30-32. Billedet ovenfor viser fabrikken efter modstandsbevægelsens sabotage i september 1943. Heimdalsgade 34 og ejendommens gård ses til højre i billedet. Foto: Nationalmuseet.


Sabotage: Hjørnet af Heimdalsgade 34/Fenrisgade 2 efter et af modstandsbevægelsens sprængninger af maskinfabrikken på nabogrunden. Sprængningen var så kraftig, at vinduesglas blev blæst ind. På hjørnet ligger kolonialhandel og i stuen til højre ismejeri. Foto: Rigsarkivet.


Kultur: I dag er området præget af mange forskellige kulturtilbud. Billedet viser åben koncert på Den Røde Plads (350 meter fra ejendommen) under Copenhagen Opera Festival i august 2022.